Ons team

 “We geven jou een zetje in de goede richting, zodat je verder kunt”.

  • Wij geloven dat cliënten recht hebben op zo kort en effectief mogelijke behandeling van hun klachten.
  • Onze benadering is dan ook “kort waar het kan en lang waar het moet”. Wij bepalen dit altijd samen met u
  • We hebben een cultuur sensitieve, holistische  en laagdrempelige benadering in verschillende talen.

Mijn naam is Dina Monteiro, eigenaar van Dinamocoaching (jongeren en kindercoaching) en Praktijk-Dinamo.(relatie- en gezinstherapie)

Ik ben moeder van een studerende zoon en een puber dochter.

Sinds een paar jaar zit ik in een fijne interculturele relatie, maar ken al te goed de leuke en de minder leuke kanten van een interculturele relatie. De vooroordelen heen en weer, het onbegrip, de manier van omgaan met emoties en materie. En niet te vergeten de bemoeienis van schoonfamilies.
Ik heb geleerd wat werkt en wat niet werkt in dit soort relaties. Dit deel ik ook graag met jullie tijdens de therapiesessies.

Loopbaan
In 2000 heb ik mijn master, aan de Erasmus Universiteit behaald. Daarna ben ik gaan werken bij de Hogeschool Rotterdam, bij dezelfde opleiding als waar ik eerder mijn HBO diploma had behaald. Daar heb ik heb zowel lesgegeven in de vakken sociologie & psychologie als studenten begeleid, onderwijs ontwikkeld en verschillende projecten gecoördineerd.

Keuze na burn-out

Na een forse burn out, heb ik in 2015 besloten om het over een andere boeg te gooien en het werk te gaan doen waar mijn hart ligt. Dat is mensen helpen. Daarbij gebruik ik verschillende wetenschappelijke methoden, maar ook mijn eigen ervaring.

Tegenwoordig ben ik een tevreden en gelukkige persoon, omdat ik weet dat mijn werk velen heeft geholpen een betere geestelijke gezondheid, een evenwichtiger leven en betere relaties te hebben. Jongeren hebben, mede door de begeleiding, betere schoolresultaten en meer voldoening in het omgaan met sociale situaties.

Aanpak

Ik heb een holistische, cultuursensitieve en persoonlijke aanpak. Iedereen is voor mij uniek. Therapie bij ons in de praktijk is daarom toegesneden op je eigen behoeften en persoonlijkheid. Bij ons is er ruimte voor iedereen.

Naast mijn wetenschappelijke studie, ben ik Psychodynamische geschoold  (aan de Academy voor Psychodynamica), en gecertificeerd in Emotionally Focused Couple Therapist (EFT) en kortdurende schematherapie.  Ik maak gebruik van verschillende methode om je klachten te verhelpen.  We bepalen altijd samen welke methode het beste bij je past.
Wij hebben de kennis over de therapeutische methoden en technieken en jij kent jezelf het beste en weet wat je nodig hebt.  We werken samen om je beter te leren omgaan met wat jou belemmert.

Vanuit mijn praktijk verzorg ik de POH- ggz opleiding, EFT retraites op Kaapverdië, intervisie en supervisie aan de CGT’ werkers in opleiding en/of de post-HBO opleiding tot POH-GGZ. Lees hier verder  

Mijn levensmotto is: ” If you want to master something, teach it. The more you teach, the better you learn. The the beter you learn the beter je helpt others to learn”.

Kinderen en jongeren kunnen ook bij Dinora (12-17) en bij Elsa (4-12) terecht. Bij Ivone kun je terecht voor mindfulness training en bij Elsa (04-12) voor coaching, motorische begeleiding en ADHD symptomen bestrijden

Mijn Naam is Elsa Tavares

Mindcare Clinic KaapverdiëIk ben afgestudeerd pedagoog met specialisatie Master Special Educational Needs (M SEN) – Hogeschool Utrecht.

Ik heb van 2005-2020, met veel plezier, als leerkracht gewerkt  in het basis onderwijs. Verder heb ik kinderen met Special Needs begeleid met motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Sinds 2020 woon en werk ik in Kaapverdië. Naast mijn eigen praktijk, Cross Kids, waarin ik kinderen help in hun motorische groei, ontwikkelingsvoorsprong, (hoog) begaafdheid, faalangst en/of ADHD. Mijn aanpak is gericht op het vergroten van zelfvertrouwen. Dit doe ik door interactief samenspel, lichaamsbeheersing en je energie verbruiken, vrijuit bewegen, aandacht voor de motorische ontwikkeling en focus.

Meld uw kind bij mij aan door een mail te sturen naar Info@dinamocoaching.nl (Onderwerp: aanmelding voor ELSA). Ik spreek u en uw kind graag.

Ik help Praktijk-dinamo bij het organiseren van EFT retraites op Kaapverdië en het opzetten van Mindcare Clinic: een uniek concept op Kaapverdië, die het doel heeft om mensen op Kaapverdië, op een laagdrempelig wijze, toegang te geven aan professionele zorg (fysiek en mentaal).

Mijn naam is Ivone Mendes

Yoga en mindfulness trainer Mindcare Clinic, Retraite Kaapverdië

Ik heb mijn studie Sociale Wetenschappen afgerond aan de Erasmus Universiteit. In Nederland heb ik diverse managementposities bekleed, en de afgelopen jaren heb ik als interim-manager gewerkt, zowel in Nederland als in Afrika, met projecten in onder andere Uganda.

Sinds een jaar woon ik met veel plezier op Kaapverdië, op het eiland São Vicente. Hier ben ik actief als Personal trainer en coach, waarbij ik mijn klanten ondersteun bij het bereiken en behouden van een gezonde en fitte levensstijl.

Voor mij is het leven in het hier en nu van groot belang, en dit breng ik over in al mijn lessen en trainingssessies. Dans en muziek zijn tevens essentiële elementen in mijn leven, en via danslessen deel ik de positieve effecten hiervan met mijn klanten.

Ik ondersteun Praktijk-Dinamo bij haar retraites op Kaapverdië door yogalessen en mindfulness trainingen te verzorgen.

WELKOM OP SANTIAGO.

Praia

Mijn naam is Dinora Moreno-dos Santos

Ik ben op de Kaapverdische Eilanden geboren, maar al vrij jong naar Nederland gekomen,  waar ik in Rotterdam ben opgegroeid. Ik ben gelukkig als het goed met mij gaat en mijn naasten, als de zon schijnt, als ik muziek luister, als ik me vrij voel.

In  1997 studeerde ik af aan de  Hogeschool Rotterdam  en heb een Bachelors  in social work en verschillende post HBO cursussen en trainingen gedaan. In April 2023 rond ik mijnopleiding tot cognitieve therapeutisch werker af.

Ik ben sinds mijn afstuderen werkzaam binnen de jeugdhulpverlening en ben ook bij de stichting kwaliteit jeugd (SKJ) geregistreerd en werk volgens de richtlijn van de stichting. Sinds 2016 geef ik intervisie en neem deel aan diverse overleggen die gerelateerd zijn aan de verbetering van de  jeugdhulpverlening.

Mijn kracht is dat ik naast de jongeren en gezinnen ga staan en hierbij blijf ik oog houden voor de persoonlijke situaties en zover mogelijk, mee probeer te bewegen met de fase waarin iemand zich bevind.

Ik ga voor Dinamocoaching aan de slag als jongerencoach.

We bieden ook hulp aan slachtoffers van de Toeslag affaire.