Waarom interculturele Relatietherapie?

Alle relaties zijn tot op zekere hoogte intercultureel, in die zin dat beide partners uit verschillende families samenkomen met eigen waarden, geloofssysteem, interne cultuur en manier van dingen doen.

Bij Praktijk-Dinamo krijgen de verschillen, maar ook de overeenkomsten aandacht.

Een goede interculturele liefdesrelatie biedt ook eerst en vooral hetzelfde als elk andere gelukkige relatie: veiligheid, warmte, liefde, steun en bescherming. Dat zijn immers de basisvoorwaarden voor élke goede relatie.

Hechtingsbehoeften

Alle mensen hebben dezelfde hechtingsbehoeften. Dit zijn: geliefd, gekoesterd, gewaardeerd, gesteund, gehoord en gerespecteerd voelen.

Wanneer een partnerrelatie voldoet aan deze hechtingsbehoeften kunnen beide partners het beste van zichzelf  laten zien. De kinderen hebben dan een liefdevolle en verzorgende gezinssituatie, waarin ze tot gezonde en veilig gehechte volwassenen kunnen groeien.  Dit ongeacht de etniciteit, religie, cultuur of traditie.

De hechtingsangsten in relaties zijn ook universeel. Het gaat vaak over de twijfels die wij hebben: geeft je om me? Ben ik belangrijk voor je? Ben je er voor me wanneer ik me kwetsbaar voel? Ben ik veilig bij jou? Kan ik jou met mijn gevoelens vertrouwen? Mag ik bij jou zijn wie ik ben?

Knelpunten bij Interculturele Relaties