Aanpak – Visie – Werkwijze

Aanpak

Centraal in mijn aanpak staan uw persoonlijke ontwikkeling en groei. Uw eigen capaciteiten en kwaliteiten vormen het vertrekpunt in de behandeling. Ik help hetgeen wat uw persoonlijke ontwikkeling in de weg staat weg te nemen.

Therapie en coaching bij mij betekent:

  • Snel tot de kern komen
  • Snel inzicht in uw klachten en wat deze in stand houden
  • Vaardigheden aanleren om uw problemen te boven te komen
  • Mijn behandeling is concreet, resultaatgericht, volgens afgesproken behandelplan.

Ik sta voor specialistische en deskundige begeleiding. U weet precies wat een behandeling bij mij voorstelt, hoe lang het duurt en welke resultaten u kunt verwachten.

Visie

Mijn visie over therapie: het gaat mij niet om ‘psychiatrie’, het gaat mij niet om de fijnere details van kindertijd. Het gaat mij om de werkelijkheid van wat iemand kan bereiken. Ik richt me op wat u kunt leren, opbouwen en ontwikkelen. 

Ik leg de focus op het versterken van wat wel goed gaat en die te vergroten. U leert vaardigheden om zowel kleine als grote problemen te boven te komen. Een wetenschappelijk bewezen effectieve methode. 

Werkwijze

Eerst voer ik een gesprek met jullie samen en daarna twee gesprekken met jullie afzonderlijk. van elkaar 

De therapie wordt vanaf de vierde sessie gezamenlijk voortgezet. Jullie bij elke sessie een opdracht  waar jullie thuis mee aan de slag kunnen Meestal merk u na elke sessie verbetering in de manier waarop jullie met elkaar communiceren.